Samenwerken op de TU Delft

De leerlingen van klas 3 werkten een dag samen met studenten Industrieel Ontwerpen  aan de TU Delft aan de visualisatie van hun ontwerpen.

Ter voorbereiding is een aantal weken op school gewerkt aan nieuwe ontwerpen om droog te blijven op de fiets.

De eindopdracht was om in één middag samen met studenten een korte film te maken over het ontwerp. In kleine groepjes met studenten werden ideeën besproken, gebrainstormd, animaties en prototypes gemaakt. Na een rondleiding door de faculteit IO en het Science Centre werden filmpjes opgenomen en gemonteerd, en de eindresultaten aan elkaar gepresenteerd.

Klas 2 naar Schiphol

De leerlingen kregen van opdrachtgever Sanne Patijn en Marijn Scholten (Schiphol Operations-Bagage) de uitdaging om de wachttijd voor passagiers in het Reclaimgebied te verminderen.

Het zou kunnen betekenen dat er een nieuw systeem van transport moet worden bedacht, van vliegtuig naar carrousel.

Klas 5 werkt aan eigen project

In de bovenbouw werken de leerlingen in kleine groepjes aan projecten die ze zelf hebben geschreven, in samenwerking met bedrijven die ze zelf hebben aangeschreven. In het eigen bovenbouwlokaal kunnen de leerlingen op verschillende plekken werken: begane grond, entresol en kelderruimte.

Kickoff in het Maasstad Ziekenhuis

De klassen Havo 2 en VWO 2 gingen op bezoek in het relatief nieuwe Maasstad ziekenhuis in Rotterdam Zuid.

Zij krijgen de opdracht om het begrip Healing Environment te onderzoeken en voor dit ziekenhuis toe te passen, volgens het Evidence Based Design principe.

First Lego League Regio Rijnmond finale

Op de RDM campus op Heijplaat in Rotterdam vond de First Lego League Rijnmond finale plaats, een wedstrijd tussen FLL-Technasiumscholen uit de regio Rijnmond, strijdend om prijzen voor de beste robotmissies en presentaties.
De teams van het Libanon Lyceum haalden de Project Presentatie Award prijs en de Core Values Inspiratie Award.