kickoff bij Bouwkunde TU Delft

Klas 3 kreeg de kickoff van het nieuwe project ‘Tiny House’ op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Naast een rondleiding en een bezoek aan het Science Center kregen de leerlingen een college architectuurontwerp, en een toelichting op de opdracht.

Brugklassen naar Bokito

In opvolging van de eerste groep brugklassen, waren afgelopen maandag de drie andere eerste klassen op bezoek in Blijdorp, bij het buitenverblijf van de gorilla’s.

Bezoekers van de dierentuin moeten in de toekomst in grotere groepen tegelijk, beter zicht kunnen krijgen op de gorilla’s, zonder dat de dieren er zelf last van hebben. De leerlingen maken in een maquette een nieuw ontwerp.

Excursie naar Het Nieuwe Instituut

Klas 2 kreeg in het kader van een nieuwe opdracht van Rijkswaterstaat een rondleiding in het depot van Het Nieuwe Instituut, waar maquettes en ontwerptekeningen van architecten getoond werden.

Voor Rijkswaterstaat moet de groep leerlingen komende maanden een nieuw informatiecentrum gaan ontwerpen, behorend bij het tunnelproject Blankenburgverbinding.

Meesterproeven 2018

Afgelopen woensdag 7 maart studeerde de eerste groep O&O leerlingen uit Havo 5 en de nieuwe lichting VWO 6 af met hun Meesterproef, in aanwezigheid van vele medeleerlingen, ouders, opdrachtgevers en experts.

Open Dag Libanon Lyceum-Technasium 2018

Afgelopen vrijdag 9 februari was de Open Dag van het Libanon Lyceum. Ons Technasium werd goed bezocht. Er was veel belangstelling voor onze projecten, de Robotica en de presentaties van leerlingen.