Schoolfinale First Lego League

In het kader van de First Lego League nemen de brugklassen het tijdens twee schoolfinale-avonden in het bijzijn van hun ouders op tegen elkaar met zelfgebouwde en zelfgeprogrammeerde robots. Deze robots voeren missies uit op een officieel FLL speelveld. Ook geeft een aantal groepjes leerlingen een presentatie van hun onderzoek naar de toekomt van onze steden, de City Shaper Challenge, het officiele onderwerp van First Lego League 2020. Later in het schooljaar zullen de winnaars van deze avonden het opnemen tegen andere scholen tijdens de regiofinales. De prijzen die daar worden verdeeld zijn onder andere tickets naar de Benelux Finale.

http://firstlegoleague.nl/fll/challengeCS/

Leerlingen naar Legoworld in Utrecht

Leerlingen van het Libanon Lyceum promoten het techniekonderwijs door aan meer dan 2000 kinderen op Lego World cursussen programmeren te geven.

Lego World in Utrecht is het grootste Lego evenement ter wereld waar kinderen (en volwassenen) met alle systemen van Lego kunnen spelen. Jaarlijks komen 100.000 bezoekers af op dit evenement.

Dit jaar is het Libanon Lyceum voor de zesde keer present op Lego World om te laten zien wat er allemaal met educatief Lego mogelijk is en hopelijk heel veel kinderen geïnteresseerd te krijgen in techniek. Samen met Heutink educatie en de robot enthousiastelingen van de ROBOTMAK3RS vullen zij de hen toegewezen 700m2 met diverse workshops en heel veel robots.

De 18 leerlingen van het Libanon Lyceum zullen zich in deze herfstvakantie voornamelijk bezighouden met het begeleiden van de robotica workshops. Vóór leerlingen, dóór leerlingen.

Extra les Robotica

De start van de herfstvakantie was voor meer dan 60 brugklassers wel heel bijzonder. Zij gingen namelijk niet naar huis maar naar het O&O lokaal om daar hard te werken aan FIrst Lego League. De 40 pizza’s na afloop waren zo op.

Cursus Tiny House

De leerlingen van klas 3 hebben het project Tiny House in versneld tempo als cursus uitgevoerd. Belangrijk hierbij is niet het eindresultaat, maar de ontwerp cyclus, en het zich bewust worden van de opbouw daarvan. Om tot een resultaat te komen moet je niet te snel gaan ontwerpen, en ontwerpvoorstellen kunnen leiden tot beter inzicht, om de cyclus nog eens te doorlopen, dat weer leidt tot betere resultaten.

De Snelfietsroute

Het project De Snelfietsroute, in opdracht van Royal Haskoning keert terug. Steeds vaker staan er steeds langere files tussen de steden in Zuid-Holland.
De snelweg A20 tussen Rotterdam en Gouda staat in de file top 10 van de ANWB.
De uitdaging is om door een goede, comfortabele fiets-infrastructuur de automobilist te verleiden voor de fiets te kiezen om zo het hoofdwegennet te ontlasten.
De leerlingen van 2 Havo maken een slim ontwerp.