ONDERZOEK EN ONTWERPEN

Nieuwste Blog:

Excursie naar het Nieuwe Instituut

Klas VX2 ging op bezoek bij de nieuwe opdrachtgever Het Nieuwe Instituut.

Het NI bestaat uit drie geschakelde gebouwen van verschillende vormen: de publieksruimte achter de ingang, de tentoonstellingsruimtes en het archief. We kregen een rondleiding achter de schermen van het Archief, het kantoorgedeelte en het Research Center. Voor deze opdracht gaan we nieuwe ruimtes ontwerpen, waar het NI haar archief ook kan tonen aan publiek, zoals Museum Boijmans dat ook doet met haar Depot. Het huidige gebouw  van het NI is te klein voor zo’n publieksfunctie, er moet dus een architectonische extensie aan het gebouw komen. Het moet voldoen aan lastige eisen, zoals toegankelijkheid van publiek, beperking van daglicht en klimaatbeheersing.

Archieven