De smaak van Afrika

Klas 4 Onderzoeksopdracht. Opdrachtgever: TeamTastemakers.

Bron foto: Getty Images/iStockphoto

TeamTastemakers werkt aan de ontwikkeling van innovaties en verbetering van bestaande producten in de voedingsmiddelenindustrie. Het team bestaat uit een innovatie chef, een marketeer en twee levensmiddelentechnologen die samen de basis bij Unilever hebben gelegd. TeamTastemakers ontwikkelt plantaardige vleesvervangers die o.a. gemaakt worden van Jackfruit, een tropische vrucht die groeit aan bomen o.a. in Uganda.

De leerlingen gaan onderzoek doen naar de ontwikkeling van een nieuwe Afrikaanse productlijn vleesvervangers op basis van Jackfruit.

TeamTastemakers wil begin 2022 een nieuwe producten range op de markt brengen dat gebaseerd is op jackfruit uit Uganda. Deze range zal de komende maanden nog ontwikkeld moeten worden op basis van het bestaande basisrecept (jackfruit, mix, water).

De Afrikaanse keuken is nog niet zo bekend in Nederland. Ook is er niet één specifieke smaak, omdat de Afrikaanse keuken uit verschillende regionale of lokale smaken bestaat. TeamTastemakers wil weten welke smaken, ingrediënten en associaties ze hiervoor kan gebruiken.

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *