Fermenteren voor gezonde landbouw

Klas 3 Onderzoeksproject Opdrachtgever: Rechtstreex.

Fermenteren voor gezonde landbouw is een project dat gaat over voedsel dat rechtstreeks van de boer naar de consument gaat.

Boer Cornelis is begonnen met een bijzondere manier van boeren. Door verschillende groenten in smalle stroken te telen neemt de biodiversiteit toe. Dat is goed voor de bodem en de dieren. Omdat Cornelis graag wil vertellen over deze manier van werken, wil hij zijn groenten niet meer naar de fabriek brengen, waar het tot een anoniem product wordt verwerkt. Liever verkoopt hij zijn product direct aan de consument. Zodat zij zijn product maar ook zijn verhaal kunnen zien en proeven.

Boer Cornelis heeft veel meer productie dan afzet. Zijn groenten zijn beperkt beschikbaar, en seizoensgebonden. Dus elk seizoen heeft hij van enkele soorten groenten teveel tegelijk. Hoe kun je voorkomen dat de boer zijn oogst deels moet weggooien? Kun je het op een goede manier langer houdbaar maken door het bijvoorbeeld te fermenteren? Hoe werkt fermenteren en hoe doe je het zelf? En: Hoe vertel je het verhaal achter de groenten van Boer Cornelis zodat meer mensen begrijpen wat er bijzonder aan is? Hoe kun je ervoor zorgen dat de consumenten zijn producten vaker kopen, en op die manier de boer helpen?

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *