Glas in het Bakkie?

Beeld: ©Gemeente Rotterdam

Klas 3 Ontwerpopdracht. Opdrachtgever: Schone Stad.

Een nieuw ontwerp glasinzameling.
Glas verzamelen en inleveren is voor veel mensen geen prettige bezigheid. Je moet het in de eerste plaats opslaan in of rond het huis, vervolgens moet je het vervoeren (misschien per fiets of zelfs te voet) en dan kom je bij de glasbak zelf. Wat betreft afval inzamelen zijn regelmatig klachten te horen. Glas dat naast de glasbak belandt wordt als een grote ergernis ervaren en dat maakt het inleveren er natuurlijk niet prettiger op.
Daarnaast trekt glas naast de glasbak ongedierte aan zoals ratten en meeuwen, omdat er nog resten in zitten. Tenslotte wordt geluidsoverlast genoemd als grote ergernis, zeker voor omwonenden.

Als we het goed inleveren van glas willen stimuleren moet er goed gekeken worden naar de obstakels die men ervaart, maar misschien kan het inleveren zelf een stuk aangenamer worden en meer voldoening geven!
Breng het ritueel van glas verzamelen, vervoeren en inleveren in beeld en bedenk vervolgens oplossingen die het inleveren van glas prettiger, veiliger en leuker maken. Deze oplossingen zorgen ervoor dat meer Rotterdammers glas op de juiste wijze inleveren en overlast wordt beperkt.
De leerlingen van klas 3 bedenken en ontwerpen oplossingen die het inleveren van glas prettiger, veiliger en leuker maken.

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *