HPV

Klas 2 Onderzoeksopdracht
Opdrachtgever: Erasmus MC

Afbeelding: Wikimedia Commons.

Humaan papillomavirus (HPV) wordt overgedragen door seksueel contact. HPV is de veroorzaker van onder andere baarmoederhalskanker. Vaccinatie tegen HPV is sinds 2009 opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) voor 12-jarige meisjes.

Veel infecties zijn te voorkomen door voldoende hygiëne en voorzorgsmaatregelen. Ook bestaan er voor een aantal ziekten vaccins die mensen beschermen tegen de ziekte. Belangrijk hierbij is dat mensen in de risiciogroepen tijdig de juiste informatie krijgen. Goede voorlichting op het juiste moment. Maar veel informatie op internet, bijvoorbeeld in sociale media is niet altijd juist of goed onderbouwd. Goede voorlichting betekent ook de doelgroep op de beste manier te benaderen. Zo moeten jongeren van 12-18 en hun ouders jaar goed ingelicht worden over HPV en de vaccins tegen het virus. Een goede voorlichting maakt een goede afweging over inenting mogelijk.
Wat is de beste manier om kennis over de infectieziekte HPV over te brengen op jongeren van 12-18? En hoe kun je ervoor zorgen dat jongeren en hun ouders een goede afweging kunnen maken omtrent inenting tegen HPV?

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *