Van Gas Los

Klas 3 Onderzoeksopdracht. Opdrachtgever: OTIB.

Afbeelding: Flickr.

Nederland is in de ban van het gasvraagstuk. Jarenlang hebben we geprofiteerd van een flinke gasvoorraad in het noorden van het land. We zijn gewend geraakt aan het comfort van centrale verwarming. Maar de afhankelijkheid van gas is niet langer maatschappelijk te verantwoorden. Mede daarom staat in het regeerakkoord dat alle bestaande bouw in 2050 gasvrij moet zijn.
De uitdaging waar Nederland de komende jaren voor staat is het gasvrij maken van bestaande bouw en dan voornamelijk van complexe gebouwen zoals overheidsgebouwen, monumenten, industrie, kantoren, sportclubs en dienstverlenende gebouwen; het omvormen van bestaande bouw naar energie-neutrale gebouwen of all-electric buildings.
Dit alles met behoud van het comfort dat we gewend zijn en met oplossingen voor de opslag van warmteoverschotten buiten de piekmomenten.
De leerlingen van klas 3 gaan een gedetailleerd warmteplan ontwikkelen om een complex gebouw binnen 5 jaar met duurzame alternatieve technieken en met behoud van comfort, gasvrij te maken.

Geplaatst in .

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *