First Lego League Regiofinale

Afgelopen vrijdag 9 december vonden op de TU Delft de regiofinales Rijnmond plaats van de First Lego Legue 2016.

Vijf teams eerstejaars van het Libanon Lyceum deden mee. Zij haalden drie eerste prijzen. Het team Dutch Delta gaat naar de Benelux Finale.

Team Primo won de 1e prijs voor beste Core Values, de 1e prijs voor Beste Project ging naar team Toolo, en de 1e prijs Overall was voor het Dutch Delta team.

 

Vier brugklasteams uit het Technasium en het ons vertrouwde Dutch Delta team, met daarin leerlingen uit diverse hogere klassen, reisden vroeg in de ochtend af naar Het Science Center in Delft. De lat lag hoog. Al acht jaar op een rij wint Dutch Delta daar een ticket naar de Benelux finale. Ook de brugklasteams komen nooit zonder één of meerdere prijzen terug.
Het thema was dit jaar Animal Allies. Wat kunnen mens en dier voor elkaar betekenen? Hoe kunnen ze elkaar helpen? Het wedstrijdveld stond vol met voorbeelden in de vorm van missies die punten opleverden. Hulphonden, melkmachines en bijen van lego moesten verplaatst, opgetild of gedraaid worden door zelfgebouwde en geprogrammeerde robots. De leerlingen gingen koelbloedig de wedstrijd in, lieten hun robots snorren en op het scorebord verscheen na een uur de ene na de andere Libanon teamnaam. Vrijwel allen plaatsten zich in de top tien.
Ondertussen moest er ook door elke groep een project gepresenteerd worden. Night vision glas voor nachtdierverblijven in de dierentuin, rendieren beheren met een alternatief wifinetwerk, onze leerlingen leken overal een oplossing voor te hebben.
De juryleden zagen de kinderen van team Primo samenwerken op een hoog niveau. Dat werd beloond met een beker. Net als de presentatie van het project van team Toolo. En ja hoor, de 1e prijs Champions Award ging naar Dutch Delta!
Terwijl in de brugklassen van het Technasium de legokoorts inmiddels is gezakt staat Dutch Delta op scherp voor de Benelux finale op 4 februari in Zwolle. Een Europese finaleplaats in Denemarken (de oorsprong van het legosteentje) is het doel.

Geplaatst in Klas 1, Lego, Nieuws.