Een Hybride Vleesproduct

Klas 4 Onderzoeksopdracht. Opdrachtgever: Team Tastemakers TeamTastemakers werkt aan de ontwikkeling van innovaties van producten in de voedingsmiddelenindustrie. Zij zijn gespecialiseerd in rest stroom waardering en eiwit transistie, waarbij ze een een specifieke methode hebben voor de vervanging van dierlijke eiwitbronnen door plantaardige vezels met […]

Lees verder

De Toekomst van het Spoor

Klas 4 Ontwerpopdracht Opdrachtgever: NS. Bron afbeelding: NS Voor de pandemie was al duidelijk dat het treinverkeer in Nederland voor een grote uitdaging staat omdat het treinverkeer de komende decennia flink zal toenemen (Prorail, 2021). Deze toename komt vanwege de verstedelijking van de randstand en […]

Lees verder

De smaak van Afrika

Klas 4 Onderzoeksopdracht. Opdrachtgever: TeamTastemakers. Bron foto: Getty Images/iStockphoto TeamTastemakers werkt aan de ontwikkeling van innovaties en verbetering van bestaande producten in de voedingsmiddelenindustrie. Het team bestaat uit een innovatie chef, een marketeer en twee levensmiddelentechnologen die samen de basis bij Unilever hebben gelegd. TeamTastemakers ontwikkelt plantaardige […]

Lees verder

Herinrichting Metrovoertuigen

Bron afbeelding: RET. Klas 4 Ontwerpopdracht. Opdrachtgever: RET. Jaarlijks vervoert de RET miljoenen reizigers met de metro. Bovendien nam het aantal reizigers in de Rotterdamse metro –voordat de coronacrisis haar intrede deed –steeds meer toe. En dan vooral tijdens de ochtend-en avondspits. Om de reizigers […]

Lees verder

De Sensory Experience van Kweekvlees

Klas 4 Onderzoeksproject. Opdrachtgever: Meatable, expert: Wageningen University De smaak van (kweek)vlees. De vleesconsumptie is langzaam aan het veranderen in Nederland. Ongeveer een derde van de Nederlanders is minder vlees gaan eten in 2019. Dat komt doordat mensen steeds bewuster zijn geworden van de negatieve […]

Lees verder