De Sensory Experience van Kweekvlees

Klas 4 Onderzoeksproject. Opdrachtgever: Meatable, expert: Wageningen University De smaak van (kweek)vlees. De vleesconsumptie is langzaam aan het veranderen in Nederland. Ongeveer een derde van de Nederlanders is minder vlees gaan eten in 2019. Dat komt doordat mensen steeds bewuster zijn geworden van de negatieve […]

Lees verder

Maak de Hoekse Lijn Strandbestendig

Beeld: ©RET/Gemeente Rotterdam Klas 4 Ontwerpopdracht Opdrachtgever: RET Na jaren van plannen, bouwen én wachten is het nieuwe metrotracé ‘De Hoekse Lijn’ sinds 30 september 2019 in gebruik. Binnen drie jaar zal de metro ook het strand van Hoek van Holland bereiken en zodoende de […]

Lees verder

Waterstof

Beeld: ©Duurzaambedrijfsleven.nl Klas 4 Onderzoeksopdracht. Opdrachtgever: Stedin. Voor Stedin onderzoeken onze 4e jaars VWO de energietransitie van gas naar Waterstof bij het verwarmen van huizen. Waterstof kan als brandstof aardgas vervangen met het grote voordeel dat bij de verbranding ervan géén koolstofdioxide vrijkomt. Waterstof kan […]

Lees verder

Optimalisatie klimaattechniek in Tram en Metro

Klas 4 Onderzoeksopdracht Opdrachtgever: RET. De nieuwste metro’s en trams van de RET hebben een klimaatbeheersing die zowel voor de koeling als de verwarming van de wagons zorgt. Het kost echter veel energie om de wagons warm te houden tijdens de koude dagen en nachten; […]

Lees verder

Positieve beïnvloeding van reizigersbewegingen

Klas 4 Ontwerpopdracht. Opdrachtgever: NS Meer reizigers zullen in de toekomst hun weg moeten vinden door het station naar hun trein. Stations en perrons moeten voldoende uitgerust zijn om deze groei in reizen te kunnen faciliteren. De reizigerservaring wordt beïnvloed door diverse bronnen van onzekerheid gedurende […]

Lees verder