Dubai Expo 2020

Beeld: BUZA / Flickr

Klas 2 Ontwerpopdracht. Opdrachtgever: Sufax.

In Dubai vindt dit jaar Expo 2020 plaats, een wereldwijd evenement voor architectuur, met zo’n 200 deelnemende landen.

Wereldtentoonstellingen zijn grote internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen gehouden zijn en waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling. De gebouwen zijn bedoeld als tijdelijk, voor de duur van de tentoonstelling, maar vaak blijft er een gebouw of kunstwerk van een wereldtentoonstelling bestaan, zoals de Eiffeltoren in Parijs of het Atomium in Brussel.
Tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 vindt de 35e universele wereldtentoonstelling plaats in Dubai. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren meer dan 200 deelnemende landen hun ideeën, innovaties en technologieën.
Dubai 2020 heeft door afzeggingen ruimte over voor nieuwe paviljoens. Onze tweedeklassers zijn gevraagd om ontwerpen te maken voor een eigen paviljoen, voor een zelfgekozen land. Dat paviljoen moet een statement maken over duurzaamheid en hoe we in de toekomst willen bouwen.
De ontwerpen worden met Minecraft gemaakt.

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *