Metrostation Rijnhaven

Klas 3 Ontwerpopdracht. Opdrachtgever: Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam

De Rijnhaven moet straks een nieuw stuk centrum worden. Door de komst van een (deels) drijvend stadspark, strand en hoogbouw krijgt het gebied een nieuw gezicht. Dat staat in het nieuwe Masterplan voor de Rijnhaven.
Het grootste deel zal bestaan uit een 18 hectare groot drijvend park. Daarnaast komt er een stadsstrand. Ook de kades langs de Wilhelminapier krijgen extra groen, waardoor er een onafgebroken wandelpand rond de Rijnhaven ontstaat.
Op dit moment is de kade van de Rijnhaven aan de kant van het metrostation nog leeg: er zijn nog geen gebouwen aan de rand van het water, geen groen en geen aansluiting met het metrostation
Omdat de metro en het metrostation Rijnhaven hier bovengronds op een bepaalde hoogte loopt, ontstaat er onder de metrolijn een onduidelijk gebied. Bij de ingang van het metrostation ontstaat daardoor achter de roltrap een onduidelijke en onveilige lege plek
Er is dus nog geen ontwerp voor het gebied onder de metro, en geen aansluiting naar de kade toe voor bijvoorbeeld wandelaars. 
De opdrachtgever, het ingenieursbureau van de gemeente, afdeling Stadsontwikkeling, verwacht een SketchUp-ontwerp waarin een toekomstig gebruik wordt getoond voor het gebied onder en naast de bovengrondse metrolijn tot aan het station Rijnhaven, waarbij een aansluiting gecreëerd wordt naar de kade van de Rijnhaven.

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *