Het Groene Schoolplein

Klas 2 Ontwerpopdracht. Opdrachtgever: Basisschool Het Kompas.

In opdracht van Basisschool Het Kompas in Krimpen aan den IJssel werkt onze tweede klas aan een ontwerp voor een nieuwe groene omgeving rondom de school, in plaats van het traditionele schoolplein.

Het huidige schoolplein is grotendeels betegeld en biedt weinig mogelijkheden om tot creatief spel te komen. Bovendien is door de betegeling nauwelijks natuur aanwezig en dit
zorgt ervoor dat kinderen niet met de natuur in aanraking komen, er geen plek is voor insecten om te leven, water niet wordt opgevangen, maar dat bij hevige regenval wel grote plassen veroorzaakt op het plein, en er nauwelijks schaduw is.

De school wil volgend jaar graag een speelplein dat meer aansluit bij de huidige wensen en opvattingen over (groene) schoolpleinen. De school wil daarom graag een subsidie-aanvraag doen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarvoor moet wel een goed ontwerp gemaakt worden. De visie op speelplaatsen is dat zulke speelomgevingen meer
‘groen’ (met planten) en ‘blauw’ (met water) moeten worden ingericht.
Groene schoolpleinen zijn belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van kinderen, zijn
aantrekkelijk en leerzaam, maar bevorderen ook de biodiversiteit. Bovendien helpt het mee met een natuurlijke waterafvoer bij flinke regenbuien.
]

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *