Presentaties aan TU Delft

De beide vwo 3 klassen van ons Technasium presenteerden deze week online hun conceptontwerpen van het project ‘Droog op de Fiets‘, aan studenten van Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. De opdracht ging uit van de stelling dat de meeste leerlingen liever nat op school aankomen, dan in een regenpak van de Hema. Voor ontwerpers is het interessant om erachter te komen wanneer het voor een scholier cool genoeg is om bepaalde kleding te dragen.

Afgelopen oktober, aan het begin van het project, hebben de studenten en onze leerlingen al met elkaar gesproken en eerste ideeën uitgewisseld in de IDE Arena van de faculteit. Een fysieke ontmoeting was nu niet meer mogelijk vanwege Corona-maatregelen, maar online kon natuurlijk wel. De leerlingen hadden zich heel goed voorbereid, met schetsen, conceptideeën, ontwerpverslagen, posters, onderzoeksresultaten etc. Er is gewerkt aan alternatieve ontwerpen voor standaard regenpakken, die aan de fiets vastgemaakt kunnen worden, en bijvoorbeeld uitklapbaar zijn. Ook werd studie gedaan naar materialen. Belangrijk onderdeel van het project is te leren werken in een ontwerpcyclus, en te leren denken in concepten, in plaats van eindresultaten. 

Met de studenten werd, verspreid over drie locaties binnen school, twee uur lang (in het Engels) gesproken over de beste manier om de conceptontwerpen af te maken tot een eindproduct. Met deze feedback wordt uiteindelijk in de komende week van het eindontwerp een filmpje van een minuut gemaakt.

Ondanks de beperkingen door Corona zijn we inmiddels goed in staat met externen online samen te werken aan ontwerpprojecten. Door dit soort projecten en door rechtstreekse samenwerking met studenten krijgen leerlingen ook een veel beter beeld van mogelijke toekomstige opleidingen, zoals Industrieel Ontwerpen. Om dezelfde reden werken we dit schooljaar in klas 2 en 3 ook nog samen met studenten van de afdeling GameDesign van de Hogeschool Rotterdam.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *