Winnaars van de FIRST LEGO League Regiofinale Rijnmond

 

Het Libanon Lyceum is de grote winnaar van de regionale finale van de FIRST LEGO League Rijnmond. Met het winnen van de regiofinale heeft het brugklasteam Primo een plek in de Benelux finale bemachtigd, dat in februari 2019 zal plaatsvinden. Team Duplo van het Libanon is ook in de prijzen gevallen: zij hebben de best presterende robot van dit toernooi gemaakt. Team Duplo won eveneens de teamaward Core Values, 1e prijs.

Meer dan 30 middelbare scholen uit de regio Rijnmond kwamen vrijdag bij elkaar in het Innovation Dock op de RDM Campus in Rotterdam, met een robot die zij zelf hebben ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd.

FIRST LEGO League (FLL)
De FLL is een robotica wedstrijd die jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de rol van Wetenschap & Technologie in de maatschappij te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten met een jaarlijks wisselend thema. Met dit jaar de ruimtevaart als centraal thema. De deelnemers hebben de afgelopen maanden samengewerkt in teams, zij bedachten een probleemstelling en deden onderzoek naar een creatieve oplossing daarvan. Daarnaast hebben de kinderen met een zelfgebouwde en -geprogrammeerde robot meegedaan aan een robotica wedstrijd waarbij de robot diverse missies moest voltooien. De kinderen werden door een jury beoordeeld op de robotprestatie, het projectonderzoek, het robotontwerp en het samenwerkingsproces. Het Libanon Lyceum werd door de jury beoordeeld als één van de beste teams. Dit team zal de regio Rijnmond vertegenwoordigen tijdens de Benelux finale op 16 februari 2019.

Geplaatst in Klas 1, Lego, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *