Meesterproeven!

Woensdagavond 4 maart j.l. presenteerden de O&O leerlingen van Havo 5 en VWO 6 hun Meesterproefproject.

Voor een groot publiek van familie, klasgenoten, opdrachtgevers en experts lieten zij in drie lokalen tegelijk de resultaten van hun onderzoek en hun ontwerpen zien. 

Dit jaar werden projecten uitgevoerd in opdracht van Shell, RET, Royal IHC, Diergaarde Blijdorp, TU Delft/KLM, Het Nieuwe Instituut, Build Your Dreams, Blik van Boven, Het Maasstad Ziekenhuis, Het Sophia Kinderziekenhuis en Unilever.

In het algemeen zijn de bedrijven heel positief over de samenwerking met ons Technasium, en met het behaalde niveau van het verslag en de presentaties van de leerlingen. Zie hieronder enkele reacties.

Sanjeev Ramit Gloria Schuring en Anna Karsomenawi ontwierpen in opdracht van Diergaarde Blijdorp een nieuw verblijf voor François-Langoer apen. De reactie van de opdrachtgever: ‘Keurig structureel gewerkt, creatief en grondig, compleet en technisch in orde. Erg goed nagedacht over de toekomstige vormgeving en beleving van een dierentuin’.

Leanne van Genderen, Sanne Engelen en Bloem Lukassen bedachten een innovatief ontwerp voor een nieuwe Intensive Care Box voor kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. De reactie van de opdrachtgever op het verslag en presentatie: ‘Zeer zelfstandig gewerkt. Heldere onderzoeksstructuur, goede deelonderzoeken en veel diversiteit in methoden. De afwijkende oplossingen voegen iets toe aan wat we al kennen. Meer dan we hadden verwacht van scholieren. Hoog niveau!’

Charlotte Wendt Veerle van Brussel en Sophie Simonis ontwikkelden een nieuwe afvalstroom voor de grote hoeveelheid plastic afval van het Maasstad ziekenhuis. Reactie van de opdrachtgever: ’Wij vonden het een “Meesterlijk” verslag, en gaan deze gebruiken in ons verdere onderzoek. Het rapport is van hoge kwaliteit, misschien wel beter dan een HBO-afstudeerscriptie’.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *