Biodiversiteit op de Boerderij

Het Technasium Libanon Lyceum werkt mee aan verbetering van de biodiversiteit in Nederland.

Deze week startten twee onderzoeksprojecten met als thema biodiversiteit: op het platteland net boven Rotterdam en in het Kralingse bos. Uit een Duits-Nederlands onderzoek in 2017 bleek dat door gebrek aan biodiversiteit de insecten met 75% zijn afgenomen. Dat heeft ook gevolgen voor vogels. We kijken naar de aanwezige weidevogels en naar de huidige plantensoorten en insecten op het boerenland. De hoofdvraag is: hoe kunnen we helpen bij de verbetering van de biodiversiteit? In het Kralingse bos kijken we samen met de boswachters en IVN naar de veiligheid voor broedende bosvogels. We hebben zelfs een eigen vogelkast!

De tweede klas ging op excursie bij een biologische boerderij, de ‘Belevenisboerderij’ vlak boven Rotterdam. Boer Martin Oostveen werkt samen met Natuurmonumenten om de biodiversiteit op zijn land te vergroten, en regelmatig komt ook een ecoloog meekijken en adviseren.

Het Technasium van het Libanon Lyceum kijkt mee: We tellen soorten en aantallen vogels en doen bodemonderzoek. Uiteraard mogen we ook even de lammetjes en geitjes knuffelen. 

Geplaatst in Klas 2, Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *